neděle 6. února 2011

68. den - aktivní víkend

kluci se vrátili z Radvanic zcela vyžití, vylítaní a znavení tak, že večer usnuli dřív, než skončilo větrání před spaním.
V pátek byli na maškaráku s Hopsalínem. Příprava masek byla celkem jednoduchá. Vašík chtěl být Kašpar - i po měsíci je nadšen, jak si ve školce vyráběli korunu a pak obcházeli jako Tři králové školku. No a on byl Kašpar. Nejdřív jsem myslela, že mu z bílého trička udělám hábit, ale při hledání Honzova oblečku objevil svůj táborový obleček a nic jiného už nechtěl. Jen ještě hůl a to si vybral florbalku. Nenechal si vymluvit, ale myslím, že na maškaráku stejně ležela pod stolem. Děda si užil nošení, když mu ti vnuci tak rostou a už nechcou, užívá si každé příležitosti a byl vyhlášen "Nej Děda" za tanec s vnukem.


Hany chtěl být Vinetou - u babi ho viděl v Pokladě na Stříbrném jezeře. Před dvěma roky už byl za indiána, tak jsme našli starý obleček, tenkrát ho měl dost volný, tak tentokrát natěsno. Byl spokojen a já byla ráda, že nemusím hledat, jak Vinetouův obleček vůbec vypadá a ještě jej šít. Hnědé kalhoty nemá, tak si zvolil zelené, na ty jsem jen přišila třásně. Dlouho se rozhodoval mezi čelenkou s a bez péra, nakonec péro vyhrálo. No a jako pušku si vzal valašku, ale taky na fotkách není, tak myslím, že její umístění během maškaráku je jasné.


v sobotu byli na výstavě mašinek


a v neděli na výletě na Hukvaldech. Hany s babi vyšlápli až k hradu, Vašík s dědou se prošli k lišce Bystroušce.

babi a dědo, díky

Žádné komentáře: